Ostkaka

Ostkaka är en av de få efterrätter som går hem hos Magnus så jag har länge tänkt testa mig på det. Hittade ett recept i Per Mobergs kokbok. På tok för enkelt för att vara ”riktigt” smålänsk ostkaka men vad gör det, gott blev det! Kommer absolut göras igen. Nyttigt för att vara efterrätt också. Man kan säkert snåla ännu mer på sockret om man vill

Ostkaka

500 g keso
1 dl sötmandel
4 st ägg
3/4 dl strösocker
1/2 dl vetemjöl
3 dl standardmjölk eller gräddmjölk

Mosa keso. Hacka mandeln, ganska grovt. Vispa ägg och socker i en bunke. Blanda ner mjöl, mandel och sist mjölken och keson. Häll smeten i en smord ugnsform och grädda ostkakan c 1 timme i 175 grader. Ät med grädde och sylt eller bär

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s