Blåbärsscones

Gårdagens smarriga kvällsmat blev rykande färska blåbärsscones med smör, mums! Påminde om dom man får på mitt favvo frukostställe i Haga, Le Petit. Hoppas på många besök dit i vår/sommar.

Receptet är för 4 personer.

  • 1.5 dl mjölk
  • 1/2 ägg
  • 50 gram smör
  • 1 dl havregryn
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 1 ½ dl djupfrysta blåbär
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Blanda mjöl, gryn, socker, bakpulver, vanilj och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner de djupfrysta bären. Vispa ner ägget i mjölken och blanda ner den. Rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg. (blir en kletig deg)

Dela degen i fyra bitar och forma till halvplatta runda kakor

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade med smör

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s