Lyckad kväll – Tapas

En underbar fredag med underbart sällskap. Tack alla för en supermysig kväll!

Fick en födelsedagspresent som jag är överlycklig för! Tack tjejer, impad av minnet 😉

Provas just nu lite här och var för att hitta platsen där den gör sig bäst, passar överallt…

Menyn var alltså tapas. Finns inget bättre för mig som gillar att laga mat för man får ju laga som mycket olika med tapas =) Här kommer menyn. Tyvärr var jag urusel med kameran som vanligt

Tapas Lisas Casa

Heta scampi – Frysta scampi, finns i stor förpackning på tex ica. Låt tina och marinera i sweet chili sås. Stek dom tills dom får lite färg, inte för länge. Lägg och skål och häll över ytterligare lite sweet chili sås.


Italienska köttbullar i tomatsås
– Blanda blandfärs, salt, peppar, ägg, ströbröd, mycket riven parmensan, hackad bladpersilja, hackas basilika, finhackad vitlök. Rulla och stek stora köttbullar. Tomatsås: fräs finhackad vitlök och scharlottenlök i smör och olja. Lägg i hackade tomater och tomatpure. Häll i krossade tomater. Låt koka en stund. Krydda med cajennepeppar, paprikakrydda och salt. Häll på lite grädde på slutet och lägg i köttbullarna.

Rosmarin foccacia – recept finns i tidigare inlägg

Vitlökdipp – creame fraich, turkisk yoghurt, pressad vitlök och örtsalt

Piroger fyllda med köttfärs, fetaost och chili – recept finns i tidigare inlägg

Marinerade oliver och parmensan – Gröna och svarta oliver med kärnor (icas är supergoda). Skär parmensan i kuber och lägg i glasburk tllsammans med oliverna. Gör en marinad av olivolja, hackad vitlök, hackad färsk basilka och timjan, torkade chiliflan, salt, en skvätt vit vinäger. Häll över oliverna och osten.

Baconlindad halloumi – Skär halloumi i stavar. Häll över olja och chiliflan. Vira en baconbit runt. Ha högt i ugnen c 10 min, tills baconen är knaprig

Potatis i ugn – dela delikatesspotatis på mitten. Häll över olja och smör och torkad timjan. I ugns tills dom är mjuka och fått lite färg

Kycklingspett – Dela kyckling i små kuber. Marinad; Lika delar soya, ketchup och honung. Hackad chili och vitlök. riven färsk ingefära. Låt kycklingen marinera, gärna över natten. Trä på spett och tilllaga i ugn.

Dryck Sangria – recept finns i tidigare inlägg

Dessert – Chockladpavlova med bär och vit choklad
Gav mig på leilas recept igen och lyckades bättre denna gången, kunde stått inne ännu lite längre men det gjorde inget. Använde marängen från detta recept fast den stod inne c 20 minuter längre. http://www.recept.nu/1.149591/leila_lindholm/tartor/frukt_bar/chokladpavlova
Över hade jag vispad grädde blandat med kesella och vaniljsocker, färska blåbär, hallon, björnbär och jordgubbar. Toppade med vit riven choklad.
Blev en stor tårta. Vi var 9 och åt nog bara hälften så receptet räcker till många

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s