Grovt Lingonbröd

Nu har jag och Wilma krypit upp i soffan och skall värma oss efter en uppfriskande promenad runt Härlanda Tjärn. Har haft Lina, Vincent, Carro och Jessica här på frukost. Så mysigt att vi bor så nära varandra nu!

Här kommer recept på brödet som fanns på frukostbordet idag. Ett av mina favorit bröd. Är även superenkelt att göra. Ett bra recept för den som ”aldrig bakar” då det inte behöver jäsa eller knådas. Så lycka till nu Carro, första steget till att bli en ”bull mamma” =)

Grovt Lingonbröd
8 dl rågsikt
2 dl rågkross
1 dl havre eller vetekli
1 dl linfrön
1 tsk salt
1/2 msk bikarbonat
1/2 msk bakpulver
1 tsk brödkryddor (kan uteslutas)
1 dl lingonsylt eller rårörda lingon
2 msk ljus sirap
5 dl mild lätt yoghurt
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda alla torra ingredienser
Blanda lingon, sirap coh yoghurt för sig och häll sedan i de torra ingredienserna
Lägg bakplåtspapper i en avlång bakform
Häll i degen och strö över lite rågkross
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme
Stjälp upp brödet och låt det svalna på galler
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s