Krispig äpplepaj

Söndag! Städa, tvätta och fixa hemma står på schemat. För att göra dagen lite trevligare har vi bjudit in familjen på lunch. Blir fisksoppa, hemlagat bröd och äpplepaj till efterrätt. Jag brukar alltid försöka bjuda hem någon så man har en bra anledning och baka =)! Testar ett nytt bröd idag, sirapslimpa, spännande! Recept kommer om det blir gott.

Just nu luktar hela huset gott av kanel och äpplen. Har fått en hel låda äpplen så just nu är det huvudingrediens i mycket. Denna äpplepajen är en favorit!

Krispig äpplepaj

1 dl vetemjöl

1 dl havregryn

1 dl kokos

1 ½ dl strösocker

1 tsk bakpulver

100 g smör

2 tsk kardemumma

2 msk kanel

6 äpplen

1 msk vanlijsocker

1 msk potatismjöl

Smält smöret tillsammans med kardemumman

Blanda  mjöl, havregryn, kokos, 1 dl strösocker, bakpulver, vanlijsocker och det smälta smöret

Låt stå i kylen c 30

Skala och klyfta äpplena. Lägg i pajform och blanda i kanel, ½ dl strösocker och potatismjöl

Strö över pajdegen

Grädda i nedre/mitten av  ugnen i 200 grader c 25 min

Servera med vanlijglass eller vanlijsås

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s