Äpple&kanel scones

Godmorgon!

Gårdagen var trevlig men allt för pigg var man inte. Vi drack och åt mängder av gott. Medans vissa (ink jag) testade viner lagade resten ett enormt tapas bord som bestod av bla friterade pilgrimsmusslor, tonfisk carpaccio, baconlindade dadlar, någon ruskigt god kräm med löjrom, thai scampi, friterad bläckfisk, råbiff m vaktelägg och mycker mer. Som ni hör var det inte synd om oss!

Nu har jag har Magnus precis haft en barnfri frukost. Äppel&kanel scones och stekt bacon. Testade ett nytt recept på scones i vecka och det var grymt gott! En nyttig alternativ till kanelbullar.

Saknar Wilmis som är hos farmor och farfar med kusinerna. Har ringt och sagt att det finns nybakta scones, hoppas det kan locka hit dom snabbare =)

Äpple & kanelscones
2 1/2 dl dinkelmjöl
2 1/2 dl grovt rågmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3 msk honung ( flytande acasia)
0,25 dl olivolja eller rapsolja
1 ägg
2 dl lätt kesella
1 1/2 dl grovrivet äpple, gärna rött
4 tsk kanel
2 tsk kardemumma
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda mjöl, bakpulver och honung
Blanda olja och ägg
Rör ner äggblandningen i mjölet
Rör i kesella
Tillsätt äpple, kanel och kardemumma. Rör till slät smet
Klicka ut c 12 bollar på bakplåtspapper
Strö över kanel
Grädda c 10 min i mitten av ugnen
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s